Sluisweg 4
3238LE
ZWARTEWAAL
tel. 0181-661196

Zaterdag 6 mei stond de inhaalwedstrijd tegen Zwartewaal JO16-1 op het programma. Helaas hadden we door verschillende omstandigheden (blessure, vakantie en werk) maar 12 spelers tot onze beschikking, waarvan er maar 8 echt helemaal fit waren. We kregen alleen de helpende hand van "Djayrow" en dus moesten er enkele niet geheel fitte spelers toch meedoen aan deze belangrijke wedstrijd. Waarom belangrijk... we zitten nog op het vinkentouw voor het kampioenschap, maar dan moeten we de resterende 2 wedstrijden winnen en dan nog zijn we afhankelijk van de koploper die 2 punten meer heeft.

Gelukkig ging de reis naar Zwartewaal zonder problemen en was iedereen er op tijd. Korte bespreking waarin het belang van de wedstrijd werd uitgelegd en dat werd begrepen door de jongens. Na een goede warming-up waren we klaar voor de wedstrijd.
Om 10.00 floot de goed fluitende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Gelijk zaten we er kort op en namen het heft in handen. Een counter van Zwartewaal zorgden wel voor het eerste gevaar in deze wedstrijd, maar daarna gaven we eigenlijk niets meer weg in de 1e helft. Zelf kregen we wel wat kansjes en natuurlijk weer een serie cornerballen, maar we scoorden nog niet.

In de 15e minuut gaf Mauro een mooie pass op "Djayrow" en hij scoorden beheerst de 0-1 door over de uitkomende keeper de bal in het lege doel te schieten. We gingen gewoon door en hadden Zwartewaal helemaal klem. Iedereen deed wat hij moest doen en dan zie je dat er ook gewoon lekker gevoetbald wordt en de bal goed rond gaat.

In de 35e minuut een cornerbal van Luca die de bal goed voor geeft. Na een kluts in het doelgebied zijn we er als de kippen bij om de 0-2 te scoren. Op dat moment gewoon een terechte tussenstand die misschien nog wel 1 of 2 doelpunten hoger had moeten zijn.
Op slag van rust wordt er even niet goed meeverdedigd en kan Zwartewaal de vrije man vinden en de 1-2 op het scorebord zetten. Vlak hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust aangegeven dat we hier dus niet gaan verliezen en we gewoon zo door moeten gaan. We zijn de betere ploeg en het staat gewoon goed, als we maar blijven doen wat we moeten doen en niet verzaken zoals bij het tegendoelpunt.
In de 2e helft eigenlijk hetzelfde speelbeeld, Strijen is beter en controleert de wedstrijd. We krijgen wat kansjes en geven ook enkele kansjes weg. Wat nu opvalt is dat de spelers van Zwartewaal voor iedere aanraking in de "16" vragen om een penalty, maar de goed fluitende scheidsrechter blijft eerlijk fluiten en geeft geen cadeautjes weg.

Als in de 65e minuut ook de 1-3 op schitterende wijze (bal vanaf 20 meter zo in de kruising) op het scorebord wordt gezet is de wedstrijd gespeeld. Dit merken we ook aan de spelers van Zwartewaal die steeds meer geïrriteerd raken. Als 1 van hun dan 5 minuten voor tijd nog doorloopt op Laurens geeft de scheidsrechter terecht een gele kaart en eindigen we de wedstrijd zelfs met 10 tegen 11.

In de 1e helft en ook in de 2e helft wordt er wat gewisseld, om te zorgen dat de niet fitte jongens gewoon mee kunnen blijven doen en dat we zo de wedstrijd met 11 man kunnen uitspelen. Dat daardoor sommige jongens op vreemde posities komen te staan is daar een gevolg van. Maar deze jongens offeren zichzelf gewoon op en doen ook op de voor hun vreemde posities hun stinkende best. Dat tekent ook deze groep, ze gaan er met zijn allen voor ook als ze zichzelf voor het team moeten opofferen. Nu nog 1 wedstrijd winnen en dan maar kijken of het genoeg is voor het kampioenschap...