Strijen JO16-1 wint weer niet van 's-Gravendeel JO16-1

's-Gravendeel JO16-1

-

Strijen JO16-1

28 maart 2023

Dinsdag 28 maart om 18.30 stond de uitwedstrijd tegen 's-Gravendeel JO16-1 op het programma voor de Hoeksche Waard beker. In de competitie hadden we met 0-2 onverdiend verloren na een mindere 1e helft en een goede 2e helft waar we vergaten te scoren. Vandaag zou dit toch echt anders moeten.

Iedereen deed zijn uiterste best om op tijd aanwezig te zijn, maar dat is lastig als je al om 18.30 uur moet spelen. Gelukkig was iedereen redelijk op tijd, snel omkleden en even een kort praatje. We misten vandaag 3 spelers en hadden er dus nog maar 11 over. Gelukkig konden Sven en Abdalah (die met ons meetrainen de 2e helft van het seizoen) meedoen, want voor de rest was er niemand beschikbaar vanuit andere teams om mee te doen. Tijdens het omkleden waren 2 spelers in alle haast vergeten om hun scheenbeschermers mee te nemen (en zonder mag je niet voetballen) dus daar gingen onze 2 wissels. Of toch niet...uit de auto van de vader van Justin werd een paar tevoorschijn gehaald en de vader van Onno, die wat later kwam kijken, nam na een telefoontje ook nog een paar mee. Vaders bedankt, nu hadden we weer 2 wissels.
In het praatje kort aangegeven wat te doen vandaag en ons niet gek te laten maken. 's-Gravendeel trad weer aan met 3 JO17-spelers, dit waarschijnlijk omdat ze toch wel bang waren van ons. Dit gezien de vorige wedstrijd toen er ook 3 JO17-spelers meededen en ze de 2e helft er niet aan te pas kwamen.

Om iets na 18.30 floot de scheidsrechter (hij verdiende deze naam eigenlijk niet) voor het begin van de wedstrijd. We zaten er kort op en gaven de tegenstander geen ruimte. 1 van hun betere spelers zat helemaal in de tang bij Onno en dat vond hij niet leuk. Heel 's-Gravendeel was constant op zoek naar het randje (en gingen er vaak overheen). De scheidsrechter vond het niet nodig om hier tegen op te treden en dat zorgde voor aardig wat harde/gemene overtredingen en enkele korte opstootjes.

Maar na 24 minuten kon Daniël een van onze kansen, na een goede aanval omzetten in de dik verdiende 0-1. Toen hij 5 minuten later weer vrij voor keeper kwam en onderuit gehaald werd binnen de "16" zag de scheidsrechter er (uiteraard) niets in. We kregen nog enkele kansen maar scoorden niet meer. 's-Gravendeel heeft de hele 1e helft geen kans gehad.

In de rust de jongens tot kalmte gebracht en verteld om zo door te gaan. Ze waren niet blij dat ze tegen 13 tegenstanders moesten spelen (11 spelers, een partijdige scheidsrechter en een grensrechter met helium in zijn vlag). Maar we waren gewoon beter en moesten gewoon zo doorgaan.

De 2e helft had hetzelfde spelbeeld, wij het meeste balbezit en het beste van het spel en 's-Gravendeel probeerde het wel, maar kwam er niet doorheen. Onze verdediging stond als een huis, het middenveld deed wat ze moesten doen en de aanvallers zorgden voor het gevaar.
De 2e helft had gelijk hetzelfde spelbeeld, wij in de aanval en 's-Gravendeel probeerde tegen te houden.
In de 50e minuut een schitterend afstandsschot van Bas van een meter of 25 die ons de 0-2 voorsprong opleverde. 's-Gravendeel raakte nog geïrriteerder en de trainer wisselde volkomen terecht 1 van hun spelers (die bij Onno al de hele wedstrijd in zijn broekzak zat...) die al heel de wedstrijd aan het ruzie zoeken was. Als de scheidsrechter dan niet optreed, dan moet de trainer dat maar doen (complimenten trainer!).
De wedstrijd ging naar het einde toe en we kregen nog 4 hele goede mogelijkheden om de 0-3 te scoren, maar helaas deden we dat niet. En ja als je zelf niet scoort dan is er een oude voetbalwet.......
In de 77e minuut scoorde 's-Gravendeel volkomen tegen de verhouding in de 1-2 uit een cornerbal. En als ze dan 2 minuten later uit een vrije trap (die onterecht overgenomen mocht worden) ook nog de 2-2 scoren is dat toch wel zuur voor Strijen. We geven nog even gas, maar er wordt niet meer gescoord. Dus eindigt deze wedstrijd helaas in 2-2.
Bij de HW-beker worden er ook altijd door beide teams 5 penalty's genomen. Na beide 3 penalty's genomen te hebben staat het 3-1 voor 's-Gravendeel. Gelopen koers denk je dan, maar niet met Laurens op het doel. Hij stopt de volgende 2 en wij scoren de volgende 2 en dus staat het na 5 penalty's 3-3. De scheidsrechter en de trainer van 's-Gravendeel willen stoppen, maar de trainer van Strijen weet ze te overtuigen dat er toch echt een winnaar moet komen (maar ja dat de scheidsrechter niet erg best in spelregelkennis was dat wisten we al). Daarna gaan alle 12 penalty's (beide 6x) erin en staat het 9-9. Dan stopt Laurens de 12e penalty van 's-Gravendeel en mag Daniël onze 12e penalty nemen. Hij bekroont zijn goede wedstrijd door deze te scoren en zo winnen we in ieder geval nog de penaltyreeks met 10-9, na beide 12 penalty's genomen te hebben, van 's-Gravendeel.
Volgende week dinsdag spelen we de 2e wedstrijd in de HW-beker thuis tegen NBSVV, maar eerst zaterdag voor de competitie uit tegen Zwartewaal. Met deze instelling en spelwijze moet dat goed komen (als we tenminste de laatste 5 minuten nu ook scherp zijn...).