van der Waalstraat 1 A
3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

Het is een hele poos geleden om weer eens achter de laptop te zitten om een wedstrijdverslag te tikken. Dit keer eens niet over de JO 14 – 1 (die overigens dit weekend een mooie 1-4 overwinning behaalde) maar over een nieuw team de JO 12 – 2.

U zult misschien denken…. JO 12-2??? sinds wanneer speelt dit team? Ik zal in het kort het team even aan u voorstellen. Omdat er in de laatste maanden van 2022 veel nieuwe jeugdleden zich hadden aangemeld bij onze mooie club, zijn er in de winterstop twee nieuwe jeugdteams gevormd. Eén daarvan is de JO 12-2, uitkomend in de 3e klasse. De spelers uit dit team speelden voor de winterstop al verspreid over andere teams maar nu dus samen in hetzelfde team. Dit team staat onder leiding van Jaco en Rob, twee leuke en fanatieke trainers die dit enthousiaste team veldtraining geven met aandacht voor humor en op z’n tijd een dolletje.

In dit jeugdteam spelen Chris, Gijs, Jermy, Luciën, Manuel, Noud, Ruben, Sep, Stef, Thomas en Twan. Een goed stel die het voetbalspelletje snappen en die lekker fanatiek zijn en elke wedstrijd willen winnen.

Het enthousiasme en plezier van dit team is ook opgemerkt door Rijnmond vloerverwarming Techniek uit Strijen. Dit bedrijf heeft gezorgd dat onze kanaries allemaal mooie en dezelfde rugtassen mee kunnen nemen naar de wedstrijden. Dank jullie wel !! Bij Rijnmond vloerverwarming Techniek kunt u terecht voor diverse vloerverwamingssystemen.

Vandaag om 12.00 uur stond de uitwedstrijd tegen GOZ op het programma. Hoewel de JO12- 2 helaas nog niet heel veel wedstrijden hebben gespeeld, kenden zij dit team al wel van de vorige ronde. Die eerste thuiswedstrijd was namelijk ook tegen GOZ, er werd toen met 2-3 verloren. Vandaag dus een prima dag voor een revanche.

Om 11.20 uur vertrokken we richting Mijnsheerenland. Onderweg begon het spektakel al… Bij het stoplicht bij recreatieoord Binnenmaas waren we getuigen van een opgefokte dame die even verhaal ging halen bij de chauffeuse van de auto die achter haar bij het stoplicht stond de wachten. De medepassagier stapte ook nog even uit en werd er over en weer wat geschreeuwd. Gelukkig vielen er geen gewonden en konden we onze reis voortzetten.

Daarna nog een spektakel stuk, een wild konijn moest rennen voor zijn leven omdat de boerderij hond het op hem gemunt had. Mooi om dit op het omgeploegde land te zien. Gelukkig vielen ook hier geen gewonden.

We kwamen dus op tijd aan, waar we gelijk de warming-up konden beginnen. De wedstijd werd gespeeld op veld 2 (een goed knollenveld ) en stond onder leiding van “Joost mag het weten”.

De basisopstelling was als volgt; in het doel Keeper Gijs met als achterhoede Thomas, Ruben, Stef en Sep. Op het middenveld stond Twan en in de voorhoede stonden Jermy en Noud. De JO 12-2 speelt op een half veld, dus een mooie compacte opstelling.

Manuel, Chris en Luciën begonnen als reserve maar stonden klaar om in te vallen.

Na het fluitsignaal ging het spel wat over en weer. Beide teams tasten wat af om te kijken wat er vandaag te halen viel. We zagen de eerste 10 minuten al dat Strijen goed in de wedstijd zat. Er werd druk naar voren gezet en we zagen ook wat afstandsschoten die nog wat precisie misten.

Maar na 14 minuten wat het raak. Strijen kreeg een vrije trap die Twan goed op zijn slof nam. De keeper had niet zijn sterkste moment en grabbelde over de bal heen → 0- 1.

Vlak daarna was het Ruben die de bal met de punt naar Noud speelt. Noud schudde zijn tegenstander makkelijk van zich af en krulde de bal mooi in de linker bovenhoek → 0 – 2.

De kanaries hadden de smaak te pakken want nog geen minuut later was het Manuel die op aangeven van Noud de keeper passeerde → 0 – 3.

Hierna kregen beide teams even een minuutje rust. Onze coaches gaven enkel aan om zo door te gaan. De coach van GOZ moest wat meer instructies geven aan zijn spelers.

Na deze minuut probeerde GOZ het spel over te nemen. Dit resulteerde in een hoekschop maar onze keeper Gijs dook met een fraaie duik prima op de bal. Daarna moest Sep ingrijpen en kopte een GOZ bal prima weg. GOZ kreeg geen kans om echt gevaarlijk te worden. Onze verdediging stond goed!

Dus was het weer de beurt aan Strijen. Sep maakte een mooie draaiactie op het middenveld en stuurde Jermy naar het doel om af te ronden → 0 – 4.

Meneer ‘Joost’ floot voor de rust en dus tijd voor wat limonade.

Aan het begin van de tweede helft komt GOZ wat beter uit de startblokken maar we raakten niet in paniek. Vanuit het middenveld werd Jermy weer weggestuurd. Hij zette zijn tegenstander goed aan de kant en schoot lekker in → 0 - 5.

Terwijl ik nog wat notities maakte was het Noud die de tegenstander een panna gaf en was het al weer → 0 - 6.

De tegenstanders begonnen wat op elkaar te mopperen maar dat vonden wij niet erg. Manuel probeerde de bal eerst via de zijkant het doel in te krullen, wat net niet lukte maar daarna was het wel raak. De bal werd op het middenveld onderschept en doorgespeeld naar Manuel die vervolgens mooi inschiet → 0 - 7.

Ook in de 2e helft kregen beide teams een minuut rust.

Daarna was het wederom GOZ die de aanval inzette. Nu was onze verdediging even niet scherp en na wat gerommel rolde de bal in ons doel → 1 – 7.

Niemand was hierdoor van slag want we voelden dat er nog veel meer inzat. Door het harde werken van Thomas, Chris en Stef kon Noud weer richting doel en verraste de keeper → 1 – 8.

GOZ maakte daarna nog een treffer. Misschien een beetje dubieus doelpunt omdat onze keeper vlak daarvoor “knock-out” op de grond lag maar spelbegeleider Joost keurde het doelpunt goed → 2 – 8.

Onze kanaries vonden het nu wel echt genoeg en bleven hard werken en gaven geen kans meer weg.

Samen met keeper Gijs, zorgden Thomas, Ruben, Stef en Sep ervoor dat de verdediging als een huis stond.

Chris, Luciën en Twan hadden alles onder controle op het middenveld en konden Noud nog een keer wegsturen → 2 – 9.

Daarna weer een kans waarbij heel veel kanaries in het doelgebied stonden, uiteindelijk was het Twan die de bal kon intikken → 2 – 10.

Als afsluiter kregen we nog een solo van Noud die de eindstand bepaalde op → 2 – 11.

De voorhoede met Manuel, Jermy en Noud werden goed aangespeeld door de overige kanjers waardoor deze overwinning zeer verdiend is!

Er volgde nog een penalty reeks. Deze heb ik niet bij gehouden maar misschien nog wel een tip voor de trainers …. het trainen op “het latje trap” kan voorlopig geskipt worden .

Een super goede revanche en wat een leuke wedstrijd om naar te kijken. Top gedaan!

Nu weer een weekje lekker met elkaar trainen en dan volgende week de uitwedstrijd tegen OSV.