Barendrecht Jo9-4   -   Strijen Jo9-1       3-4-

2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Vandaag mochten we om Half 9 aftrappen tegen en in Barendrecht. Dit betekent om half 8 vertrekken van de vv Strijen.
Vandaag moesten we het zonder onze vaste keeper Jestin doen en ook Milo moest de wedstrijd vandaag missen. Dit betekent vaak dat Thijs de rol van keeper overneemt war die ook heel goed kan.

Na een prima warming up kon de wedstrijd eindelijk beginnen. We begonnen ook prima aan de wedstrijd. Afspraken werden nagekomen en Barendrecht kreeg geen kans, terwijl wij wat kleine kansjes kregen.  Zo konden we de eerste kwart afmaken en stonden we door 2 doelpunten van Braz met 0-2 voor.

In de time out gingen we wisselen en vertelden we de jongens dat er een tandje bij moest voor de het tweede kwart. We stonden wel voor , maar het was nog wat slapjes.
Na dit gezegd te hebben kon de tweede kwart beginnen. De boodschap was helaas niet aangekomen. Waar ze eigenlijk een stapje bij moesten zetten werd het eigenlijk het omgekeerde een stapje minder. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar Barendrecht kreeg in de gaten dat er voor hun zelf wat te halen viel en o kwamen ze terug tot 1-2.

De rust kwam voor ons als geroepen. Hier hebben we wat meer tijd om alles goed neer te zetten. En even weer de afspraken herhalen. Het zou toch zonde zijn om de voorsprong uit handen te geven en zonder punten terug te keren. In de kleedkamer gaven de mannen aan dat ze er zin in hadden de tweede helft dus voor ons een teken dat het goed zou komen.

Nadat de tweede helft van start ging zagen we eigenlijk hetzelfde als de tweede kwart. Weinig energie en inzet. En voor Barendrecht was dit het teken om nog maar eens aan te zetten.

Barendrecht wist zowaar 2 keer te scoren en zo was alles omgedraaid van een 2-0 voorsprong naar een 3-2 achterstand. Dit is niet hoe we het ons voor hadden gezien toen we vrij gemakkelijk op 0-2 waren gekomen.

Gelukkig hadden we nog 1 time out. Deze konden we gebruiken om de jongens duidelijk te maken dat als ze nog willen winnen dat ze echt 110% procent moeten geven. Als ze dit zouden doen dan konden ze de wedstrijd nog omdraaien. Strijen wat gewoon meer kwaliteit heeft dan Barendrecht alleen moet je het wel op het veld laten zien.

De scheids blies op zijn fluit voor de laatste 10 minuten en vanaf dat moment zagen we het Strijen wat we willen zien Strijden voor elke bal en elkaar proberen te vinden in bal bezit. Het voetballen lukte niet altijd maar het Strijden lukte wel.  Zo kon Braz zijn wapen nog 2 keer gebruiken en van afstand prima achter de keeper van Barendrecht schieten. En zo eindigde deze wedstrijd met een 3-4 winst voor onze jongens. Punten in de tas en de wedstrijd gauw vergeten. NU even genieten van de vakantie.