Smisthoek JO9-3  - Strijen Jo9-1       4-6

Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Nadat we afgelopen dinsdag een inhaalwedstrijd tegen GOZ hadden gespeeld die we helaas met 2-3 hadden verloren stond gisteren de wedstrijd tegen Smitshoek op het programma

In de eerste fase hadden we ook tegen deze ploeg gevoetbald en toen hadden we gewonnen. De mannen waren dit nog niet vergeten dus we moesten oppassen dat er geen sprake was van onderschatting bij onze jongens. We waren redelijk op tijd in de kleedkamer dus daar konden we de opstelling doornemen en daarnaast aangeven wat we van ze verwachtte.

Na een wat rommelige warming-up kon de wedstrijd eindelijk beginnen. We begonnen de wedstrijd met de wind tegen. De wedstrijd begon ook zoals de warming up was. Rommelig. We waren de betere partij alleen tot hele grote kansen kwamen we niet. Als je dan zelf geen doelpunten maak dan weet je ook wat er gebeurt dan krijg je hem tegen. Totaal tegen de verhouding in en gelukkig nog genoeg tijd om het goed te maken. Als we achter staan kunnen we vaak terugvallen op Tygo of Braz die altijd wel scoren. Tygo lukt het al eventjes niet maar daarentegen lukt het Braz nog wel dus al snel was het 1-1.
Strijen wat eigenlijk een klasse beter is dan Smitshoek, maar dit in het veld eigenlijk niet laat zien.

En toen was het de tijd voor onze verdedigers. Thijs die een bal wat wild naar voren schoot en de keeper die deze totaal verkeerd inschatte bracht ons op 1-2. Zo kwam Thijs ook op zijn eerste doelpunt van het seizoen
Met nog 5 minuten te gaan voor de rust kwam Sven erin op het middenveld. Sven die pikte ook zijn eerste doelpunt mee van dit seizoen. Dit wil zeggen dat nu alle spelers dit seizoen minimaal 1 keer gescoord hebben.

Zodoende gingen we met 1-3 de rust in.
De rust hadden we wel even nodig. Ja we stonden voor maar was het goed dat niet. Dus eens in de rust kijken of we de scherpte erin konden krijgen. De jongens moesten meer gaan overspelen en kijken waar de ruimte lag. Als we dit voor elkaar zouden krijgen dan gingen we nog een hoop doelpunten maken.

Nu de tweede helft begonnen was en we de wind in de rug hadden konden we eigenlijk alleen maar verder uitlopen. Maar niets is minder waar. Smitshoek kon de 2-3 maken. Dit was voor ons het sein om een tandje bij te zetten. Dat lukte ons ook. We speelden op dit moment redelijk en dat was ook te zien aan de doelpunten Braz en Julian wisten beide te scoren en zo konden we uitlopen naar 2-5.

Helaas konden we vandaag de concentratie niet de hele wedstrijd vasthouden en speelden we slordig. Smitshoek rook de kansen scoorden ook weer snel 2 keer achter elkaar en zo stond het opeens 4-5. Totaal onnodig maar het gebeurde helaas wel. Met nog een minuut of 5 te gaan was het onnodig spannend geworden, maar gelukkig was Braz daar weer en de marge weer op 2 te brengen.

Het scorebord kam op 4-6 te staan dit was tevens ook de uitslag.
We speelden vandaag een wedstrijd waar we het ons zelf moeilijk hebben gemaakt. Als team een klasse beter dan de tegenstander , alleen moet je dit wel uitdrukken in cijfers.
Het leuke vandaag is wel dat nu elke speler minimaal 1 doelpunt heeft gemaakt dit seizoen.

Aankomende dinsdag spelen we weer en mogen we naar GOZ toe voor de hoekse waard bokaal.