Strijen JO16-1 verliest laatste competitiewedstrijd van DVV'09 JO16-1

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 27 mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Strijen JO16-1 thuis tegen DVV'09 JO16-1. Er stond voor beide teams niets meer op het spel, er kon dus lekker gevoetbald worden. We zouden vandaag eens een keer in een 3-4-3 opstelling gaan spelen, kijken hoe dat dit gaat. Helaas waren er weer verschillende afwezigen en hadden we vandaag maar 13 spelers. 2 van deze spelers hadden in de ochtend last van hun maag en hadden ook al wat overtollige bagage geloosd. Dus moesten we kort voor de wedstrijd de opstelling nog even omgooien, en hadden nu 2 wissels die niet helemaal fit waren.

Om 10.10 floot de Scheidsrechter J. Buitendijk voor het begin. We pakten gelijk het middenveld in handen en stonden, zoals afgesproken, achterin 1 tegen 1. We hadden iets meer balbezit en hadden gelijk een paar kleine kansjes.Maar helaas was het DVV'09 die via een counter door hun snelle rechtsbuiten in de 7e minuut op 0-1 kwamen. Als je 1 tegen 1 staat moet je proberen om elkaar rugdekking te geven en dat ging even niet goed.

Strijen pakte het gelijk weer op en bleef zo voetballen. In de 9e minuut een goede actie van Noah die in de combinatie ging met Lars. Lars kwam zo in scoringspositie en scoorde netjes in de korte hoek de 1-1. We waren weer terug in de wedstrijd.

We hielden de druk en DVV'09 kon eigenlijk alleen maar tegenhouden en op de counter spelen, en zo werden ze soms nog gevaarlijk ook.
In de 14e minuut een mooie actie van Bas dwars door het centrum en wanneer hij wil schieten wordt hij aangetikt in het strafschopgebied. Een terechte penalty, al waren de zeurpieten van DVV'09 het daar niet mee eens. Helaas werd de penalty niet benut en bleef het 1-1.

In de rest van de 1e helft kregen we nog enkele kansjes en hadden we het betere van het spel. DVV'09 kon hier moeilijk mee omgaan en maakten steeds meer overtredingen en gingen steeds meer zeuren. Maar gelukkig liet de scheidsrechter zich niet van de wijs brengen.
In de rust aangegeven dat we gewoon zo door moesten gaan. Lekker blijven voetballen en kansen creëren. Achterin moesten we dan scherp blijven en het middenveld moest hun meters blijven maken. DVV'09 had geen verkeerde ploeg we moesten dus gewoon volle bak door.
De 2e helft liet hetzelfde beeld zien als de 1e helft, wij waren beter en DVV'09 was op de counter gevaarlijk. We hadden gelijk enkele grote kansen waar er toch zeker 1 van in moest, maar dit gebeurde niet en zo bleef het 1-1.
In de 58e minuut stonden we achterin even niet goed en hun snelle rechtsbuiten ging er weer vandoor. Er werd te laat naar deze man gestapt en hij kon de 1-2 scoren. We konden weer in de achtervolging. Dit deden we ook en we gingen nog een versnelling hoger spelen. DVV'09 had het lastig en ging tijdrekken waar mogelijk en verbaal ook de confrontatie aan. Dit hielp hun, want we werden minder gevaarlijk. We kregen nog wel wat kansen, maar hun keeper stond een goede partij te keepen en hield zijn doel de 2e helft schoon.
Zo eindigde deze laatste competitiewedstrijd dus helaas in een 1-2 nederlaag. Gezien het spelbeeld zeker niet verdient en met het voetbal dat we vandaag speelden kunnen we echt wel verder.
We hebben komende zaterdag nog een toernooi en over een paar weken natuurlijk onze traditionele afsluitende BBQ (mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsor P. & G. Hooghwerff B.V.) en dan zit ook dit seizoen er weer op.