Sabinastraat 40
3264VG
NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

Zaterdag 22 april stond de uitwedstrijd op het programma tegen NBSVV JO16-1. Een tegenstander die we al vaak zijn tegengekomen in de loop der jaren en altijd spannende potjes opleveren. Vandaag zou niet anders zijn.

Helaas waren we vandaag niet compleet, verre van zelfs. Sommige jongens stelden andere bezigheden boven dat om te gaan voetballen, wat jammer is als je nog volop meedoet om het kampioenschap (we staan met 1 punt voorsprong op nummer 2 bovenaan). Maar gelukkig wilden Daan, Dani en Lars van de JO14-1 meedoen en ons uit de brand helpen.
We moesten vandaag gewoon scherp beginnen en dit heel de wedstrijd volhouden. Lekker gaan voetballen en met zijn allen ervoor gaan.
Om 12.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin en eigenlijk was al gelijk duidelijk dat wij scherper waren dan onze tegenstander. We zaten er kort op en gaven eigenlijk niets weg. Laurens heeft de 1e helft 2x moeten optreden/redding brengen en dat kwam dan nog door onzorgvuldigheid van Strijen zelf.
Wat zetten we hier tegenover, nou redelijk wat kleine kansjes En een stuk of 8 cornerballen die er soms net niet ingingen. En we hadden ook nog 1 of 2 wat grotere kansen die we helaas ook niet in een doelpunt omzetten.
Na 40 minuten is het rust, tijd om even op adem te komen. De jongens hebben laten zien dat ze vandaag willen winnen en dat ze er ook echt voor gaan. De opdracht meegegeven om vooral zo door te gaan. We zijn beter, maar moeten dat alleen nog uitdrukken in doelpunten.
In de 2e helft was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Strijen meer naar voren spelend en NBSVV verdedigen met alles wat ze hebben. In de 2e helft kregen we ook steeds minder vaak het voordeel van de scheidsrechter. Een bal wel of niet over de doellijn (volgens spelers en sommige ouders er echt overheen) was er volgens de scheidsrechter niet overheen. 2x werd een speler van Strijen onderuitgehaald binnen het strafschopgebied, maar volgens de scheidsrechter was het "te licht" allemaal. Ook verschillende duels werden door deze man in ons nadeel beslist, waardoor we een vrije trap tegen kregen en de snelheid weer uit het spel was.
Ondanks dit alles creëerden we nog steeds kansjes en enkele kansen. Ook hadden we weer genoeg cornerballen waar net niet genoeg een hoofd of een been tegenaan kon worden gezet.
En hoe dichter we dan bij het einde komen hoe meer we aan het drukken zijn en hoe meer risico we gaan nemen. En dan opeens uit het niets schiet een speler, 5 minuten voor tijd, op het doel van Strijen en vliegt de bal onhoudbaar in de verre hoek er zo maar in. Dit was de 2e bal op doel in de 2e helft. Wat is dit, laat ik het netjes zeggen, enorm balen.

Maar we geven niet op en persen er nog een klein slotoffensiefje uit, maar zodra de klok 40 minuten aangeeft fluit de scheidsrechter af en verliezen we zeer onverdiend met 1-0. Maar ook dat is helaas voetbal, als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat vaak wel.
Dan baal je als trainers, en natuurlijk balen de spelers ook. Maar kan je de jongens wat verwijten.... nou nee eigenlijk niet. Ze hebben alles gegeven, zijn tot het uiterste gegaan, gevochten als leeuwen en gedaan wat van ze verwacht werd...nou ja behalve scoren dan.
Helaas won de concurrent wel en die hebben nu met 2 wedstrijden te spelen 2 punten meer. En gezien het programma wordt het een bijna onmogelijke klus om nu nog kampioen te worden. Maar we gaan er de laatste 2 wedstrijden nog voor, je weet tenslotte maar nooit...