Invallers helpen Strijen JO17 aan halve finale plek KNVB beker

Zwaluwen Jeugd Beker O17 1/4 finale Groep 2 1/4 finale

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

We speelden een zeer spannende en enerverende wedstrijd met een op en neer golvend spel en een afwisselend scoreverloop.

Uiteindelijk weet Strijen een 2-3 achterstand diep in de 2e helft om te buigen naar een 4-3 overwinning.

Daarmee is de halve finale bereikt, een zeer mooie mijlpaal om weer trots op te zijn. Strijen mag met belangstelling uitzien naar de loting.

De overwinning kwam mede tot stand dankzij de 4 invallers die onze (in de 2e helft) 8(!) afwezigen hielpen opvangen.

Dinsdagavond 21 maart stond de kwartfinale wedstrijd in de strijd om de KNVB beker gepland.

Een wedstrijd tegen Blijdorp JO17-2, daar waar we bij Blijdorp JO17-1 in de competitie zitten.

Op verzoek van de tegenstander was deze wedstrijd vanwege de Ramadan naar voren gehaald en werd deze dus midweeks gespeeld.

Vooraf werd door trainer Geert Meijer nog even stilgestaan bij de afgelopen periode: vanaf de zomer 23 wedstrijden gespeeld, eentje gelijk en 2 verloren……beiden tegen laagvlieger YVV De Zwervers, waarvan de laatste nog vers in het geheugen lag van afgelopen zaterdag. Dat het anders moest dan zaterdag was duidelijk.

Behalve slecht voetbal op een slecht veld, werd daarin ook niet de voor ons zo belangrijke en kenmerkende vechtlust en winnaarsmentaliteit aan de dag gelegd.

Ronduit teleurstellend en iets wat gewoon niet mag gebeuren. Goed voetbal spelen begint met het winnen van duels en (allemaal) hard werken voor elkaar.

Mooi dus dat we zo kort na die nederlaag de kans hadden om ons te revancheren.

Invallers

Dat het ook vanavond lastig zou worden was vooraf ook duidelijk. Strijen had te maken met de geblesseerden Sjoerd, Milan, Thijmen, Jerry en de zieke Koen.

Daarnaast was er nog een aantal spelers die gehavend uit de strijd met YVV De Zwervers waren gekomen, en daarmee twijfelachtig of ze de warming up zouden doorstaan.

Gelukkig waren Justin, Twan, Mauro (allen JO16) en de 12(!) jarige Bart Keizer uit onze JO14 bereid ons deze avond te helpen.

Dat dat meer dan goed uitkwam werd eens te meer duidelijk toen Jay al snel naar de kant moest en in de rust Faas en Laurent aangaven eigenlijk niet verder te kunnen spelen.

8 afwezigen werden opgevangen door 4 (veel) jongere stand ins….en hoe!

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand. Door aardig combinatievoetbal met uitvallen via Calvin over links stonden we na 20 minuten spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong door prima goals van Kyano en Floris.

Tegelijk was ook duidelijk dat niet iedereen even goed bij de les was en de boodschap van altijd met alle elf strijd moeten leveren goed had begrepen.

Ook tactisch werden niet alle meegegeven instructies even goed uitgevoerd.

Daarnaast was het gewoon zo dat Blijdorp JO17-2 een aantal heel erg goede en snelle voetballers in de gelederen had.

De voorwaartsen werden vaak goed weggestoken vanaf het middenveld en kwamen een aantal keer gevaarlijk voor onze keeper. Ruststand 2-2, weg voorsprong en daarmee kwamen we nog goed weg.

Nadat halverwege de 1ste helft Mauro Jay al had vervangen, brachten we in de rust Twan en Bart voor de niet meer fitte Faas respectievelijk Laurent.

Dat maakte dat we ook wat omzettingen in het veld moesten doen. Tot overmaat van ‘ramp’ volgde een paar minuten na rust al de 2-3 voor Blijdorp.

Mouwen opgestroopt

Met Floris op het middenveld, Mika als gelegenheidsvoorstopper en Bart rechtsbuiten werd dan toch het ware Strijen zichtbaar.

De mouwen werden opgestroopt en met opportunistisch voetbal werd ook Strijen gevaarlijk en creëerde weer kansjes.

Ook de andere invallers Mauro en Twan lieten zien te weten wat werklust is.

Een kwartier voor tijd geloofde Kyano in zichzelf en door uitstekend storen en druk zetten op de keeper wist hij vanuit een nagenoeg kansloze situatie in 2 instanties de gelijkmaker aan te tekenen.

Even later leek het nog mooier te worden toen Bart via een aanval over links maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. Helaas betekende dat nog niet de voorsprong.

Dat Strijen die halve finale wilde bereiken en geen zin had in penalty’s werd eens te meer duidelijk.

Wederom een aanval over links, een lange voorzet van Calvin richting Kyaon, die met een atletische actie de werkelijk wonderschone 4-3 aantekende.

Erna gaf Strijen niks meer weg en werd de wedstrijd door de prima leidende Charles van Aelst beëindigd.

6 mei is de halve finale en we kijken daar reikhalzend naar uit.

Zaterdag spelen we de belangrijke competitiewedstrijd tegen Nieuwenhoorn en volgende week spelen we wederom midweeks, tegen FC Binnenmaas voor de Hoekse Waard bokaal.

Charles bedankt voor de leiding. Twan, Mauro, Justin en Bart nogmaals ontzettend bedankt voor jullie meespelen!