Strijen JO16-1 verliest onnodig van 's-Gravendeel JO16-1

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 4 maart 2023 stond de derby tegen 's-Gravendeel JO16-1 op het programma. Bij 's-Gravendeel lopen aardig wat bekenden rond, dus iedereen wilde vandaag winnen. Na het omkleden en het praatje van de trainers wist iedereen wat er vandaag verwacht werd. Na de warming-up waren we klaar om te beginnen. Jeremy was er helaas niet bij vandaag.

Om 10.45 uur floot de goed fluitende scheidsrechter A. Bouman voor het begin van de wedstrijd. We wilden scherp beginnen (de vorige wedstrijd deden we dat niet en stonden we in de rust met 1-0 achter) en het heft in handen nemen. Maar helaas al in de 2e minuut scoorde 's-Gravendeel uit een scrimmage voor het doel de 0-1. Wat een domper was dit.

De rest van de 1e helft hadden we het moeilijk. We creëerden wel wat kansjes met vlak voor rust een grote kans, maar scoorden niet. 's-Gravendeel scoorden gelukkig ook niet meer, mede dankzij een paar goede reddingen van Laurens. Maar we kwamen niet echt lekker in ons spel.
In de rust wederom geprobeerd om de jongens wakker te schudden, want we moesten weer in de achtervolging.
De 2e helft gaf een heel ander beeld. 's-Gravendeel kwam er bijna niet meer uit en beperkte zich tot de lange bal en veel tijdrekken. Wij kregen verschillende kansjes en een paar grote kansen. Maar we misten vandaag de scherpte in de afronding en de keeper stond vaak op de goede plaats.

In de 27e minuut kwam 's-Gravendeel voor de 2e keer deze 2e helft bij ons doel, ze kregen een terechte vrije trap, en helaas schoten ze die er mooi in. Dus 0-2 met nog een klein kwartier te gaan.

Dan maar echt alles of niets, verschillende mensen doorschuiven en hopen op de aansluitingstreffer. Maar wat we ook deden het doelpunt viel niet. We kregen nog wel wat kansjes en hadden nog wat afstandsschoten, maar het geluk ontbrak vandaag. En dan fluit de scheidsrechter voor de laatste maal en verlies je met 0-2. Terecht was het misschien niet helemaal, maar als je niet scherp genoeg begint en je kansen niet afmaakt is dit wel het resultaat waar je het mee moet doen.

Maandag en woensdag gaan we gewoon weer trainen en ons klaarmaken voor komende zaterdag als we bij koploper GHVV'13 op bezoek gaan en gaan strijden om de koppositie.