Strijen JO16-1 wint 1e wedstrijd van de 3e fase

Maaswijkweg 100
3207JZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-646379

Zaterdag 28 januari stond de uitwedstrijd tegen Spijkenisse JO16-4 op het programma. Met 14 spelers vertrokken we richting Spijkenisse en na het omkleden, praatje trainers en warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. We speelden op veld 5 en dit veld werd ook gebruikt als trainingsveld en dat was te zien, het lag er dramatisch bij.

We begonnen gelijk fel en zaten kort op de man. Dit resulteerde gelijk in een paar kansen, maar we scoorden nog niet. Maar we hadden duidelijk de overhand.
In de 5e minuut stuurt Mika Daniel de diepte in, Daniel speelt zijn man uit en geeft een voorzet op Lars. Lars weet wel raad met deze kans en scoort de 0-1. Door te scoren wint hij gelijk een weddenschap met Laurens.
In de 7e minuut een goeie cornerbal van Twan die de bal op het hoofd van Jeremy neerlegt. Jeremy kopt deze bal snoeihard binnen en zet zo de 0-2 op het scorebord.
Dit is het begin dat je wilt als trainer, hierna wordt het allemaal iets minder mede ook door het slechte veld.
In de 21e minuut een slecht genomen achterbal die zo bij een speler van Spijkenisse beland, die maakt een actie en schiet de 1-2 binnen. Spijkenisse heeft nog geen kans gehad, maar staat nu wel op 1-2.
In de 37e minuut krijgen we nog een terechte penalty mee, maar helaas wordt deze gemist en zo gaan we met een 1-2 voorsprong rusten. Deze voorsprong is wat aan de lage kant gezien het aantal kansen dat we gehad hebben.
De 2e helft beginnen we weer goed en gaan we door waar we geëindigd zijn. We creëren kansen en geven weinig weg.
In de 52e minuut wordt Jeremy randje 16 aangespeelt, hij draait en schiet mooi de 1-3 binnen.
Spijkenisse probeert het wel, maar de verdediging staat als een huis en daarachter maakt Laurens de paar kleine kansjes die er zijn onschadelijk.
In de 38e minuut een mooie voorzet van Twan vanaf links die Daniel weet te vinden. Daniel omspeelt zijn tegenstander en schiet de bal keihard in het dak van het doel en maakt zo de 1-4.
In de tussentijd hebben we aardig wat kansen verprutst om de score verder te vergroten. Maar wel blijft iedereen zijn taken doen en keihard werken en zo hebben we en houden we de controle over de wedstrijd.
In de slotminuut nog een wanhoopsschot van Spijkenisse die er zo maar invliegt en zo is de stand 2-4.
Dit is tevens de eindstand, want de jonge (maar goed fluitende) scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. Zo wint Strijen verdiend zijn 1e wedstrijd van de 3e fase. Op naar volgende week als Smitshoek JO16-3 op bezoek komt.