3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

We moesten onze laatste competitiewedstrijd op vrijdagavond tegen het tweede voetballen. Maanden geleden al gepland omdat er op de laatste voetbalzaterdag hele dag jeugdtoernooien zouden zijn. Dat het op deze dag/avond tropisch warm zou zijn hadden we niet verwacht.

Een ding was zeker we gingen proberen om nu wel te winnen gezien het krachtverschil van de vorige wedstrijd hadden we zeker een kans, zeker na de knappe overwinning op NBSVV. Jammer was dat René geen zin had om mee te doen reden bij de redactie bekend en waarschijnlijk ook de rest van Strijen. Verder was ook Andries niet aanwezig. Voor sommige spelers zijn dit lastige wedstrijden aangezien het toch jongens zijn waar je ook regelmatig mee traint en om dan gelijk er met gestrekt been er in te vliegen doe je ook niet echt. Gelukkig hebben wij hier meestal een oplossing voor door gauw achter te komen zodat tegenstander een stapje minder hard loopt. Nu was het al na 3 minuten raak doelpunten maker Sven Post die na later bleek in de vorm van zijn leven verkeerd. Het tweede had precies wat het wilde hebben een vroege voorsprong ze konden dus geduldig wachten met snelle mensen zoals Sven, Roeland en Steven en voetballers als Erwin, Leon, René, Ron 2x en in mindere mate hun linksback Simon, ging het een zware kluif worden voor ons. Gezien onze vechters mentaliteit waren we nog niet verslagen natuurlijk. We kregen het namelijk al snel voor elkaar om weer gelijk te maken na geweldige aanval scoorde Denny op aangeven van Roland 1-1. Het tweede speelde het spelletje slim ze lieten ons komen zodat ze zelf met counters toe konden slaan en Roland geen ruimte kreeg om zijn nu al wereldwijd beroemde acties te maken. Het werd dan ook snel 1-2 en 1-3 door Erwin die zijn laatste wedstrijd speelde. Twee mooie doelpunten maar wel puur op snelheid en fitheid afgetroefd. Na afloop bleek dat een gulle sponsor het contract van Erwin toch heeft weten te verlengen. We bleven vechten voor een beter resultaat maar het was weer het tweede die scoorde nu was Sven weer aan beurt in de 34ste minuut scoorde Sven met mooie volley de wat geflatteerde 1-4 aangezien zij elke mogelijkheid benutten en wij niet krijg je zo’n tussenstand. Toch scoorde we voor rust nog de 2-4 Daniel na aangeven van Alwin die jammer genoeg niet fit genoeg was om een stempel op de wedstrijd te drukken maar wel nog een assist kon geven. We kregen zelfs nog een mogelijkheid op 3-4 kort voor rust maar dat was ons jammer genoeg niet gegund.

Ruststand 2-4.

Scheidsrechter Charles van Aelst had buiten een paar lichte discussies een makkie vandaag. In de tweede helft was het tweede meer aan de bal en kregen we eindelijk wat meer ruimte om ons favoriete spelletje te spelen. Echte kansen kregen we niet maar er was wel meer balans in de wedstrijd. Het was na 58 minuten voetballen Roeland die aan alle onzekerheid een einde maakte door er 2-5 van te maken. Daarna kreeg Rob een paar behoorlijk grote kansen maar hij had het vizier duidelijk niet op scherp staan vandaag. Sven beloonde zichzelf nog met een mooie krul in de bovenhoek die zelfs voor Govert onhoudbaar was. Eindstand 2-6 voor ons erg teleurstellend gezien het krachtverschil wel normaal maar daar neem je als voetballer geen genoegen mee. Charles en Strijen 35+2 bedankt voor deze wedstrijd en wie weet volgend jaar weer.

Wist u dat……..?

• We weer niet wisten te winnen van het tweede?
  • Sven en Erwin de uitblinkers waren?
  • Bij ons Govert weer een puike partij keepte?
  • Kees behoorlijk scherp vlagde?
  • Dit allemaal te maken hebt met de komende verkiezingen?
  • Rien na afloop vanwege zijn verjaardag ons trakteerde met een kratje bier?
  • Rien die tijdens de wedstrijd zichtbaar trots in de dugout zit met Rob en Koen (zoons)?
  • Het tweede een weekendje er tussenuit heeft gekregen van de normaal niet zo gulle sponsor?
  • Er spelers zijn die voor de wedstrijd al benaderd waren door de sponsor?