Strijen JO16-1 verliest van Charlois JO16-1

Oldegaarde 665
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4801176

Zaterdag 29 oktober stond de 1e wedstrijd van de 2e fase op het programma. De KNVB heeft bij de JO13 t/m JO19 3 fases in het seizoen, zodat je allemaal op je eigen niveau kan voetballen. Helaas heeft de KNVB onze competitie in de 2e klasse van de 1e fase intact gelaten en er 1 ploeg bij gedaan en dat is de competitie voor de 2e fase in de 2e klasse. Dus niet de sterkste ploeg(en) naar de 1e klasse, de mindere ploeg(en) naar de 3e klasse en de middenmoot in de 2e klasse laten blijven.

Vandaag moesten we dus tegen nieuwkomer Charlois JO16-1, een tegenstander die gezien de resultaten in de 1e fase mee gaat doen om de kopposities. Helaas was vandaag Onno afwezig vanwege een enkelblessure en waren er nog enkele jongens die niet helemaal fit waren. Goed nieuws was dat Bas er weer bij was na bijna 2 maanden blessureleed. Vanwege de vele twijfelgevallen was Kyano bereid gevonden om ons te helpen. Iets later dan gepland vertrokken we naar Charlois.

In de kleedkamer snel omkleden en een korte bespreking. De jongens weten wat er van ze verlangd wordt en dat ze weer een zware wedstrijd tegemoet gaan. Na de warming-up waren we er klaar voor. Iets over 14.30 floot de 70-jarige scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Deze scheidsrechter zou een goede wedstrijd gaan fluiten, ook al volgde hij het spel soms op wat grotere afstand, kunnen menige clubscheidsrechter hier een voorbeeld aannemen.

Gelijk was duidelijk dat het een zware middag zou worden. Charlois was de bovenliggende partij, maar zoals gewoonlijk verkopen we onze huid duur. In de 8e minuut een tegenvaller voor Strijen wanneer Justin een rotschop tegen zijn knie krijgt en er geblesseerd af moet. Wij waren fel in de duels, maar Charlois was af en toe gemeen en keihard en deelde dan ook echt schoppen uit.

In de 13 en 15e minuut kon Charlois 2x scoren en zo de stand op 2-0 brengen. Verder zouden ze de 1e helft niet komen qua scoren, wel kregen ze nog wat goede kansen, maar de verdediging en Laurens in het doel wist die allemaal onschadelijk te maken. Zelf kregen we weinig kansen tot vlak voor rust. Jeremy kon alleen op de keeper afgaan, maar scoorde helaas niet en Daniel was in de minuut erna net te scherp en stond, volgens de grensrechter, buitenspel. Zo gingen 2 kansen verloren en gingen we de rust in met een 2-0 achterstand.
In de rust enkele aanwijzingen gegeven en wat wissels toegepast. De jongens pakten hun rust en waren gebrand om de 2e helft er weer vol voor te gaan.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Charlois was beter, maar ze wisten pas in de 62e minuut de 3-0 te maken. Inmiddels was Justin weer ingevallen en kon met zijn snelheid zo nu en dan het middenveld oversteken, in de 65e minuut kreeg hij weer een rotschop en was het einde wedstrijd voor hem. Zijn tegenstander kreeg terecht geel (waar misschien rood op zijn plaats geweest was) van de scheidsrechter. Hierna scoorden Charlois de 4-0, 5-0 en 6-0.

Dat Strijen nog steeds niet opgaf was wel te zien aan de kansen die we het laatste deel van de wedstrijd kregen. Kyano, Mika en Bas hadden allemaal kunnen scoren, maar helaas zelfs een doelpuntje werd ons niet gegund. Zo eindigde de wedstrijd in een 6-0 nederlaag.
Na afloop kregen we nog de complimenten van de scheidsrechter. Hij had hun trainer in de rust gewaarschuwd voor opmerkingen op de leiding en ook de spelers van Charlois liepen te veel te praten in veld. Hij vond dat trainers en spelers van Strijen ondanks de nederlaag het goede voorbeeld gaven en de beslissingen van de scheidsrechter gewoon accepteerden.

De trainers van Strijen waren ook blij met de inzet van de spelers (sommige jongens mogen nog wel iets feller worden in de duels) en dat ze er de hele wedstrijd voor bleven gaan. Soms is een tegenstander gewoon beter, maar dan is nog steeds opgeven geen optie voor deze jongens en blijven ze gaan tot het einde van de wedstrijd.

Komende week gaan we weer hard en met plezier trainen, want zaterdag komt Rozenburg op bezoek en dan zullen we er weer volle bak tegenaan moeten.