Strijen JO16-1 verliest in slotfase van NBSVV JO16-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Sabinastraat 40
3264VG
NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

Strijen JO16-1 wil allereerst Strijen JO11-1 en JO14-1 feliciteren met hun kampioenschap in de 1e fase van de competitie.

Zaterdag 8 oktober stond voor Strijen JO16-1 de inhaalwedstrijd op het programma tegen NBSVV JO16-1. Dit zou de laatste wedstrijd van de 1e fase zijn, helaas wordt de wedstrijd tegen de nummer laatst ST Herkingen/NTVV JO16-1 niet meer ingehaald.
Iedereen was keurig op tijd aanwezig, dus we vertrokken mooi op tijd richting Nieuw-Beijerland. De een reed er wat toeristischer heen en de ander zo snel mogelijk, maar iedereen wist het complex te vinden.

Na het omkleden en een korte bespreking waren we klaar voor de warming-up. De warming-up verliep ook goed, dus we waren er klaar voor. Bas is nog steeds geblesseerd, maar hij ging wel mee om te supporteren en voor de rest waren er wat kleine pijntjes.
We begonnen de wedstrijd lekker fel en voetbalde waar we konden. Het spel zag er goed verzorgd uit en we bouwden lekker van achteruit op. Hier volgden een paar goede aanvallen uit. We kregen wat kleine kansjes/mogelijkheden, maar NBSVV kreeg die ook. We waren aardig aan elkaar gewaagd. NBSVV was iets harder en maakte wat pijnlijke overtredingen, waar de scheidsrechter meestal niet voor floot om de voordeelregel toe te passen. Na 30e minuten een goede aanval en Daniël kapt zijn tegenstander, binnen de "16", uit die hierdoor onderuitglijdt. In zijn val raakt hij de bal met zijn hand, maar Daniël kan doorgaan en schiet de 0-1 binnen. Maar vlak voordat hij schiet fluit de scheidsrechter voor een strafschop. Helaas de ene keer dat er echt voordeel was voor ons fluit hij af. De strafschop wordt daarna helaas op de lat geschoten en zo blijft het 0-0 tot aan de rust.

In de rust de jongens complimenten gegeven voor hun spel. Ondanks dat NBSVV boven ons staat in de competitie, zijn we zeker niet minder. Er wordt gewoon goed gevoetbald. Dit moeten we vasthouden en dan proberen om 1 van de kansjes af te maken in de 2e helft.
In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en krijgen beide kleine kansjes. Helaas valt de 1-0 in de 73e minuut dan toch. Bij een corner zijn we net niet scherp genoeg en de bal wordt er bij de 2e paal ingeschoten. Met nog een minuut of 7 op de klok dan maar alles of niets. Verdediger eruit en middenvelder in de spits erbij. We zetten iets meer druk, maar achterin geven we noodgedwongen hierdoor ook meer ruimte weg. NBSVV komt er in de counter gevaarlijk uit, maar scoort niet. We blijven op zoek naar de gelijkmaker, maar dan in 3e minuut blessuretijd valt, uit een counter, dan toch de 2-0. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-0 nederlaag waar een gelijkspel zeker verdiend was.
Her klinkt misschien gek bij een 2-0 nederlaag, waar we ook gewonnen hebben deze competitie, maar dit was toch wel onze beste wedstrijd van deze 1e fase. Er werd lekker gevoetbald en keihard gewerkt en geknokt met elkaar. Helaas krijg je niet altijd wat je verdient.
Op naar de 2e fase en dus een nieuwe competitie, wie weet wat we daar kunnen presteren. Deze laatste wedstrijd laat in ieder geval zijn wat we kunnen als we met elkaar ervoor gaan en durven te voetballen.