Prinsenlaan 902
3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4212766

Afgelopen Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Swift Boys 6 op het programma. Deze ploeg stond 1 plek boven ons met een verschil van 2 punten. Alleen hebben wij een wedstrijd meer gespeeld.

Om 14:30 werd er afgetrapt. Strijen 3 had een brede selectie doordat andere elftallen vrij waren en een paar jongens maar al te graag met dit sterrenelftal mee wouden doen maar een keeper hadden we niet.. Dus offerde Lars zich op om deze wedstrijd het doel te verdedigen. Dit leverde hem wel de aanvoerdersband op. Het veld lag er zacht gezegd slecht bij maar zoals iedereen dan zou zeggen. Daar heeft de tegenstander ook last van!

Het was dan ook te merken dat beide elftallen moeite hadden met het rond spelen van de bal. Waar swift boys probeerde via lange ballen gevaarlijk te worden. Was het voor hun ook moeilijk om deze ruimte te creëren en de bal goed te geven. Strijen kwam er moeilijk uit maar bleef rustig. In de eerste helft was het wel Swift Boys die de beste kansen kregen. Maar deze door een uitstekende reddingen van Lars en soms onverklaarbare missers het net niet wist te vinden. De beleving mistten bij beide ploegen waardoor het spel niet hoogstaand was en het voor de neutrale toeschouwers ook geen hele boeiende eerste helft was. Dit was ook te zien aan het scorebord. Met rust was het dan ook nog 0-0.

In de rust had trainer Thomas Meijer (geen familie van) en zijn assistent Marc van Trigt een nieuw plan in gedachten en kondigde dit in de rust aan. Met wat discussie over en weer werden de puntjes op de i gezet en ging Strijen met dit plan het veld op om hopelijk de wedstrijd naar zich te kunnen buigen en uiteindelijk met de 3 punten terug naar Strijen te kunnen. In het begin was het dan ook Strijen 3 die het overwicht had en kansen begon af te dwingen. Dit resulteerde in goede kansen. Zo werd er 10 minuten na rust een vrije tap gegeven voor Strijen 3. Aron ging achter de bal staan om deze gevaarlijk in de 16 te brengen. Swift boys probeerde dit onschadelijk te maken met een buitenspelval maar de laatste man van was net te laat waardoor Jerrel de bal kon ontvangen en legde hem breed voor Karam die de 0-1 binnen schoot. Door dit doelpunt bleek het plan van Strijen te werken en probeerde we de stand te verdubbelen om de wedstrijd op slot te kunnen gooien. Echter verzuimde Strijen zichzelf te beloonde en hielp de scheidsrechter ook niet altijd even mee. 15 minuten voor tijd was het Swift boys die steeds gevaarlijker werd en de bal van 2 meter op Frank zijn arm schoot waardoor de scheidsrechter een penalty voor Swift boys gaf. Heel de wedstrijd was gelegenheids keeper Lars nog niet te kloppen door prima keeperswerk maar bij deze penalty werd hij toch geklopt waardoor swift boys langszij kwam. Niet veel later was het door onoplettendheid weer swift boys die de 2-1 binnen kopte waardoor Strijen 3 op achterstand kwam. In de laatste 10 minuten waren er nog wat kansen over en weer maar kon Strijen niks meer aan de stand veranderen waardoor deze wedstrijd met 2-1 verloren zou gaan.

Wij willen alle spelers die met ons mee hebben gedaan bedanken voor hun bijdrage maar in het bijzonder natuurlijk: Lars Katoen. Die even wat speciale aandacht krijgt voor zijn prima prestatie als gelegenheids keeper en aanvoerder maar het allerbelangrijkste voor deze wedstrijd ook uitgeroepen als man of the match!

Komend weekend speelt Strijen 3 niet. En zal er in het altijd zonnige Francorchamps gewerkt worden aan de teambuilding zodat we de komende wedstrijden als één team alles kunnen geven om dit seizoen tot een mooi einde te brengen. De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 4 Maartwaar wij het thuis opnemen tegen FC Maense 3.