STRIJEN
tel. 078-6741704

Fortuna Be Quick is een voetbalvereniging uit Piershil en Goudswaard, in de gemeente Hoeksche WaardZuid-HollandNederland, opgericht in 2022. De vereniging is ontstaan doordat SV Piershil en Goudswaardse Boys een intensieve samenwerking zijn aangegaan met als doel binnen drie jaar algeheel te fuseren. De clubkleuren worden wit en groen.

We moesten  tegen het eerste van Fortuna Bequick 35+ aantreden die voorheen Goudswaardseboys waren.

Helaas nog zonder Edwin maar wel weer een goed gevulde bank met de bijna weer fitte goodold Ed en Leon. Verder had Wim weer de leiding over het wisselgebeuren en het noteren van de doelpuntenmakers. We begonnen goed en het was dan ook snel 1-0 na goed voorbereidend werk van Roland wist hij al in de derde minuut zijn maatje Alwin te vinden. Die de bal simpel in het hoekje schoof. Nauwelijks bekomen van de 1-0 was het weer Roland die samen met Alwin op de keeper afging helaas ging deze kans er niet in. Na twintig minuten kreeg Fortuna Bequick een strafschop te nemen na handsbal van Ben. Gelukkig wist Govert de bal te stoppen en bleef het zodoende 1-0. Het werd tijd dat we gingen scoren want Fortuna Bequick werd sterker die een grote kans kreeg maar weer was het Govert die een bijna zekere gelijkmaker voorkwam. In de veertigste minuut was het toch Strijen die scoorde het was Denny die na aangeven van Koen scoorde. De ruststand was dus 2-0.

In de rust een trotse aanvoerder die naast Govert ging zitten en hem hartelijk dankte voor de geweldige reddingen die hij verricht had. In de tweede helft ging het een stuk gemakkelijker en was de wedstrijd snel gespeeld het was eerst Rene die met een kopbal 3-0 binnen kopte. Vervolgens scoorde Rob twee keer ondanks lichte hamstring problemen wist hij toch zijn tegenstander tot twee keer toe op snelheid te kloppen. Eindstand 5-0.

Rest nog te vermelden dat Govert een glansrol vervulde in het doel en zodoende voor mij de man van de mats is geworden. Scheidsrechter Charles van Aelst en Fortuna Bequick bedankt voor de sportieve wedstrijd.