Capelseweg 31
2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

Nooit eerder wist de Strijense Technische Unie equipe een punt of meer te behalen tegen SVS in Capelle aan de IJssel, maar de Kanaries doorbraken  deze negatieve reeks door met een 2-3 overwinning naar de Hoeksche Waard terug te keren.

In de 15e minuut opende goudhaantje Kay Berghout het bal door vanaf 30 meter de bal in de kruising te knallen, maar in de 30e minuut deponeerde de prima leidende scheidsrechter R. Hornes uit Gouda de bal op de penaltystip, nadat een ingeschoten bal tegen de hand van Romik van Driel belandde. Jeroen de Lely schoot beheerst raak. Toch ging Strijen met een lekkere voorsprong rusten toen na een corner van Desi Sanderse  zijn maatje Wesley Luijendijk de bal op de lat schoot en de terugkaatsende bal werd door Karam Bensedjed in het doel gekopt.

Het werd vlak na de rust nog mooier toen na voorbereidend werk van Kosta de Wit de langzaam naar zijn oude vorm groeiende Dion van  Kralingen werd aangespeeld en hij met zijn rug naar de goal tot ieders verrassing de bal rechtstreeks langs de verbouwereerde SVS- keeper Patrick Nieuwerf in het doel deponeerde. Toch was het vanaf de 58e minuut nog billen knijpen nadat Roberto Zarks de stand op 2-3 bracht, maar keeper Thijs Roobol wist met enkele fraaie reddingen de voorsprong vast te houden.

Strijen had het zichzelf makkelijk kunnen maken als Karam Bensedjed na prima voorbereidend werk van Dion van Kralingen vrij voor de keeper het verschil op 2 doelpunten had gebracht, maar zijn inzet verdween over het doel en bleef het spannend tot de laatste minuut.

A.s. zaterdag staat een ouderwetse Hoekschewaardse kraker op het programma als Strijen om 14.30 uurHeinenoord aan de Sportlaan ontvangt.