Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Met enkele sterke reddingen zorgde de 19-jarige keeper van de Strijense Technische Unie equipe ervoor dat de Hoekschewaardse kraker tegen Heinenoord in een 2-2 gelijk spel eindigde.  Zo verscheen de ervaren Donny Navajas Sanchez tot drie keer toe oog in oog  met de doelman, die alle keren als overwinnaar uit de confrontaties tevoorschijn kwam.

Strijen zette vanaf het begin Heinenoord onder druk en kwam in de 6e minuut verrassend op voorsprong. Desi Sanderse speelde Brian Monster aan, die met een schot vanaf 25 meter keeper Bas Bijkerk verraste: 1-0 en in de 19e minuut verdween een inzet van Desi Sanderse rakelings over de lat. Heinenoord nam vervolgens het initiatief over, maar keeper Thijs Roobol redde enige malen fraai. In de 32e minuut werd hij echter verschalkt door Enrico Elderhorst, die na een afgeslagen Strijense aanval met een razendsnelle uitval vrij voor de Strijense keeper verscheen en hem met een slim lobje klopte. Heinenoord bleef aanvallend sterk via de sterke Larbi el Harouchi, die de Strijense verdediging handenvol werk bezorgde. In de 43e minuut kwam Heinenoord verdiend op voorsprong toen Davy Kaptein uit een corner raakkopte. Op slag van rust had Kay Berghout nog de pech dat zijn afstandsschot net naast het Heinenoordse doel verdween.

Na de rust had Strijen het nog even moeilijk, maar keeper Thijs Roobol hield samen met de ijzersterke defensie de kanaries overeind. Langzaam namen zij het initiatief weer in handen en dat resulteerde in de 65eminuut in de gelijkmaker. Een strakke voorzet van Brian Monster werd hard in de Heinenoordse winkelhaak gekopt door Jeffrey Molema: 2-2.  Het bleef tot de slotfase spannend. De ingevallen Mitch Fransen was nog dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal verdween naast het domein van Thijs Roobol.  Scheidsrechter M. Prins uit Hoogvliet had weinig moeite de sportieve Hoekschewaardse derby  tot een goed einde te leiden.

A.s. zaterdag speelt Strijen de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. De ongebruikelijke aanvangstijd is om 15.15 uur.