Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

We moesten de eerste wedstrijd voor de beker tegen Smitshoek waar we vorig seizoen tot de laatste wedstrijd voor het kampioenschap tegen hebben geknokt en uiteindelijk wonnen. We moesten voetballen met veel mutaties Gerrit, Daniel, Edwin, Roland en David waren er niet, gelukkig hadden we vanuit de trainingsgroep hulp van Micha en Andries die zonder andere te kort te doen gewoon goed gespeeld hebben.

We hadden precies 11 man, plus Kees als buffer mocht er iemand uitvallen. Smitshoek was op volle oorlogssterkte met maar liefst 5 wissels. Smitshoek begon sterk en liet gelijk zien dat zij de kampioenen horen te zijn met name de voorstopper zag het belang van deze bekerwedstrijd door Alwin in minuut 1 keihard in de rug te lopen. Het was nadat ze eerst een paar goede mogelijkheden te hebben gehad, Smitshoek die verdient op 1-0 voor kwam. Een grote nederlaag zat er aan te komen gezien het spel van Smitshoek en de matige weerstand van ons. We wisten uit het niets toch gelijk te maken door een bekeken balletje van Denny in de korte hoek. Smitshoek dat veel in balbezit was wist een kwartier later door een afstandsschot Govert te verrassen en weer op voorsprong te komen 2-1. We hadden hier eigenlijk weinig tegenover te stellen en probeerde de score zo laag mogelijk te houden. Micha die na lange tijd weer eens een keertje mee deed gaf uit niets een fantastische steekbal op Rob die met zijn snelheid de bal knap langs de keeper speelde 2-2 wederom weer gelijk, beetje tegen de verhouding in maar de score is er niet anders door. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon Smitshoek net als in de eerste helft sterk en kwam dan ook snel met 3-2 voor na goed voorbereidend werk van de rechtsbuiten die Ed wel erg gemakkelijk voorbij liep. Voor de derde keer achter en weer kwamen we gelijk na geklungel in de verdediging scoorde Alwin na mega hoge bal van Alwin in de zestien waar keeper en verdediger elkaar in de weg liepen en zodoende weer bij Alwin terecht kwam 3-3. Smitshoek roept het op zichzelf af natuurlijk door niet door te drukken. Het werd zelfs nog erger voor Smitshoek met de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt door Rob die de bal stijf in de kruising lag. Fantastische goal Rob. Met nog zo’n 15 minuten op de klok moest Smitshoek alles of niks spelen en ze kwamen terug tot 4-4 na wederom een afstandsschot die Govert jammer genoeg niet goed verwerkte. Kort voor de 4-4 kregen we nog een mogelijkheid op 5-3 maar de scheidsrechter floot voor buitenspel terwijl het een terugspeelbal was waar Denny tussen zat en alleen op de keeper afging. Scheidsrechter corrigeerde zijn fout door de bal aan ons te geven maar het moment was weg uiteraard. Kort voor het einde ging de scheidsrechter wel wat meer nare trekjes vertonen door Smitshoek uit het niets vrije trappen te geven en met als hoogte punt Roel zonder vlagsignaal terug te fluiten voor buitenspel. De scheidsrechter vond het na dit incident wel genoeg en verloste ons van deze sauna wedstrijd. Gezien het veldspel mogen wij in ons handen knijpen dat we gelijk hebben gespeeld. Buiten een akkevietje tussen de voorstopper en René een sportieve wedstrijd die dus eindigde in een gelijkspel.  Smitshoek succes verder in de komende kompetitie die door de KNVB behoorlijk door elkaar is geschut.

Wist u dat…..?

• We net als vorig seizoen weer beginnen met een korfbaluitslag?
  • We veel scoren maar er ook veel tegen krijgen?
  • Tegenwoordig er ook dames mee mogen spelen in het amateur voetbal?
  • Govert al uitkijkt naar het gemengd douchen?
  • We nog steeds ongeslagen zijn?
  • We best wel veel veerkracht toonde na drie keer achter te hebben gestaan?
  • Andries en Micha van de trainingsgroep mee deden?
  • Ze dit goed deden?
  • Leon volgens Wim een pornosnor heeft?
  • Leon aan het supporteren was maar tijdens de wedstrijd alweer weg was?
  • Wij dus Leon niet gesproken hebben?
  • Ben te laat voor de patatjes was en geen tijd had om met zijn voetbal maatjes over de wedstrijd te praten?
  • René nog wat eten had besteld bij de Surinamer en bij vertrek achterna gezeten werd door de bezorger?
  • Hij verbaal wel wat nare woorden naar René riep en wij niet hopen dat hij deze ziekte krijgt?
  • Dit eigenlijk de speler was die nog even verhaal kwam halen bij René over vermeende elleboogstoot?
  • Hij zelf wel uit mag delen maar geen ontvanger is?
  • Govert de schuld aan de kapotte handschoenen gaf na twee slippertjes?