Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag speelden we onze wedstrijd tegen GOZ. GOZ is voor ons geen oude bekende. De laatste keer dat er tegen GOZ speelden was de hoekse waard finale de hadden we winnend afgesloten. De wedstijden daarvoor verloren we meestal. Dus al met al aan elkaar gewaagd. Het zijn altijd potjes waar van beide kanten veel energie inzit. Dus als we willen winnen moeten we scherp zijn en alles geven.

Om half 9 in de kleedkamer zagen we 9 mannen die er zin in hadden. Ze waren de laatste wedstrijd tegen GOZ nog niet vergeten en wilde wel weer winnen van GOZ. Waar we de jongens wel voor gewaarschuwd hebben is onderschatting. Dit kan tegen GOZ dus niet. Daarnaast hebben we de opstelling gedaan en even de afspraken weer op een rijtje gezet. Wil je voor elkaar vechten en alles geven dan zullen we deze wedstrijd winnen. Zo de trainers hadden genoeg gepraat dus snel naar buiten voor de warming-up

De warming-up was niet heel scherp dus dat baarde ons wel wat zorgen voor de wedstrijd.

De mannen gingen klaar staan en Jonne die ons vandaag floot en dit weer meer dan prima deed kon de wedstrijd op gang fluiten. We begonnen de wedstrijd zoals de warming-up geëindigd was, een beetje slap. Tot hele grote kansen voor GOZ leidde dit nog niet, maar we hadden onze handen vol om vanaf de zijkant alles goed te zetten. Dit kregen we gelukkig na een minuut of 5 voor elkaar en eindelijk lieten de mannen zien war ze goed in zijn. Druk zetten, de bal afpakken en dit dan ook nog omzetten naar doelpunten. Voor we het wisten stonden we opeens met 3-0 voor. De eerste 10 minuten leken snel voor bij te zijn.

De time-out konden we gebruiken om de mannen nog wat scherper te zetten en de jongens mee te geven om daar te gaan met hard werken en druk zetten.

Toen Jonne voor het 2 de gedeelte van de eerste helft floot leek het erop dat onze jongens het begrepen hadden. GOZ kwam niet aan voetballen toe en Strijen had op dit moment de touwtjes in handen. Dit resulteerde in een super mooie goal van Tygo. Hij passeerde zelf de verdediger aan de linker kant terwijl hij de bal rechts langs hem schoot. Nadat hij er voorbij was schoorde hij over de keeper heen in de verre hoek. Het was nog niet klaar voor de eerste helft we konden nog een keer scoren. Na de 5-0  nam Strijen wat gas terug. Zo kon GOZ er meet uitkomen. Jestin stond goed te keepen maar moest op 1 schot toch zijn meerdere herkennen en werd het net voor rust 5-1.

Nu kwam eigenlijk de grootste uitdaging voor de trainers. Hoe krijgen we de jongens scherp voor de tweede helft. Eerder dit seizoen is al gebleken dat we wat moeizaam de rust uitkomen. Dit wilde we voorkomen dus hebben we aangegeven dat ze er nog lang niet zijn. We moeten dus gewoon aan de bak.

Op moment dat Jonne voor het begin van de tweede helft floot zagen we eigenlijk weer hetzelfde.

We waren weer niet scherp de kleedkamer uitgekomen. GOZ had dit in de gaten en zette ons goed onder druk. We kwamen er niet uit en we konden het voetballend ook niet oplossen. Doordat GOZ ons onder druk zette lukte het ons ook niet om positie te houden iets wat normaal geen probleem is voor ons. IN de eerste 10 minuten na de rust wist GOZ gelukkig maar 1 keer te scoren en stond het dus 5-2. Gelukkig voor ons was daar de time out weer en deze hadden we echt nodig. Nog weinig schade opgelopen, maar op deze manier laten we GOZ wel terug komen in de wedstrijd.

In de time out zijn we een keer wat bozer geworden dan dat we normaal doen. Het ging zo goed en nu werden de gemaakte afspraken niet meer nagekomen. Doen we dat niet dan zie je dat we het moeilijk krijgen in een wedstrijd die tot rust vrij makkelijk voor ons liep.

De jongens duidelijk gemaakt dat ze weer terug moeten naar begin en de afspraken moesten nakomen en vechten voor elke bal.

De laatste 10 minuten begonnen en GOZ wist ons nog onder druk te zetten en scoorde al snel de      5-3. Het zal toch niet waar zijn. Maar gelukkig was het niet zo. Na de goal van GOZ stroopte de mannen de mouwen op en ging het weer een tempo omhoog. Strijen drukte op dit moment GOZ terug en dit resulteerde nog in 2 goals voor ons. En zo stond de einduitslag op het score bord. 7-3.

Het heeft ons hard werken en een paar blauwe benen gekost. Helaas zaten de spelers van GOZ weleens mis. We hebben een goede wedstrijd gespeeld 10 minuten in de problemen gezeten en voor de rest hebben we de wedstrijd gedomineerd. De verdediging en keeper die ook een keer een groot compliment verdienen. Ze staan als een huis en zijn een flinke sta in de weg voor de tegenstander

De mannen verdienen een dikke pluim ze hebben gestreden als team en deze wedstrijd verdiend gewonnen. Met de week worden we een beetje beter. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd in de eerste periode. Het zou mooi zijn als we deze winnend af kunnen sluiten.