Strijen JO16-1 pakt winst tegen BZC/Zuiderpark JO16-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 24 september stond de thuiswedstrijd tegen BZC/Zuiderpark JO16-1 op het programma. We speelden om 10.30 thuis op veld 3. Bas was nog geblesseerd, maar voor de rest was iedereen fit. Iedereen was op tijd aanwezig in de kleedkamer voor de bespreking. Even korte bespreking en klaar voor de warming-up.

Net voor de warming-up kregen we te horen van de scheidsrechter dat we in reservetenue moesten spelen, maar ja waar haal je die vandaan nu er geen bestuurskamerdienst meer is...? Gelukkig na enkele telefoontjes, zou Sander naar de voetbal komen en kijken wat hij kon doen. 5 minuten voor de wedstrijd waren er reserveshirts aanwezig, Sander bedankt!
Na 1 minuut stilte voor het overlijden van Kees Kruijthoff kon de wedstrijd beginnen.
We begonnen fel en probeerden het spel naar ons toe te trekken. Bij BZC/Zuiderpark liepen een paar goede spelers rond, maar we zaten er kort op. Wij waren meer een team en hun meer eenlingen in het veld. Dat drukte zich ook uit in de kansen, wij hadden er meer dan dat zij er hadden. Maar hoewel wij gevaarlijker waren kregen zij dus ook kansen waar Laurens toch echt zijn kwaliteiten moest laten zien.
12e minuut 1-0 - door Mauro, door goed doorgaan van Noah aan de zijkant van het veld kon hij alleen afgestopt worden door een overtreding. Deze vrije trap (randje 16, bijna op de achterlijn) werd er in 1x ingeschoten.
31e minuut 2-0 - door Saleh, Justin vindt Daniel in de diepte na een vrij trap en Daniel geeft na een goede actie de kans aan Saleh. Saleh maakt zijn actie en schiet goed binnen.
Rest nog te velmelden dat BZC/Zuiderpark nog een keer scoort, maar in buitenspelpositie. Ruststand is dus 2-0 voor Strijen.
In de rust aangegeven dat we nu vol door moeten gaan en niet verzaken. 2 weken terug ging het de 2e helft fout, dat gaat natuurlijk vandaag niet gebeuren. Voor de rest de complimenten voor het spel en de inzet. Hier en daar nog wat kleine aanwijzingen en op naar de 2e helft.

De 2e helft waren we weer aardig aan elkaar gewaagd, maar het stond goed bij Strijen. Die paar kansen die we weggaven waren een prooi voor Laurens. De irritatie bij BZC/Zuiderpark werd steeds meer zichtbaarder. De overtredingen werden harder en gemener. Ook het taalgebruik liet te wensen over en zo werd in de 25e minuut een speler van BZC/Zuiderpark met rood er terecht uit gestuurd. Nog een kwartier te spelen en we kregen steeds meer kansen op de 3-0, maar die wilde niet vallen. Soms zat het tegen en soms ontbrak de kracht of het overzicht.
76e minuut 2-1 - een vrije trap werd vanaf 20 meter schitterend, via een mooie wreeftrap, zo de kruising ingeschoten.
Verder kwam BZC/Zuiderpark niet en zo wonnen we deze wedstrijd terecht met 2-1. Het had net zo goed 8-4 kunnen zijn, maar dat maakt niet uit, want de punten zijn binnen.
Complimenten aan het team voor hun inzet, sommige spelers hebben zich echt een slag in de rondte gewerkt voor het team. We bleven als team spelen en gingen met elkaar voor die 3 punten. Mooi om te zien langs de kant dat we elkaar op het veld in alles steunden.

Volgende week op naar ST Herkingen/NTVV, kijken wat die wedstrijd ons gaat brengen.