Strijen JO16-1 verliest 1e bekerwedstrijd van Rozenburg JO16-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Vinkseweg 31
3181HT
ROZENBURG ZH
tel. 0181-213785

Zaterdag 3 september 2022 stond de 1e bekerwedstrijd op het programma. We speelden om 9.45 uur uit tegen Rozenburg JO16-1. Robbe was vandaag afwezig en de rest van de spelers waren op tijd aanwezig om zo met zijn allen naar Rozenburg te gaan.

Na het omkleden en een korte bespreking konden we aan de warming-up beginnen. Het was al best warm en zo werd ervoor gekozen om halverwege de 1e en 2e helft een drinkpauze te nemen. Vanaf het begin was duidelijk dat Rozenburg een maatje te groot was voor ons. We probeerden het wel, maar kwamen er bijna niet aan te pas.

13e minuut 1-0 - ongelukkig eigen doelpunt van 1 van onze verdedigers
33e minuut 2-0 - een goed schot van randje 16 waar niemand van ons kort opzat
38e minuut 3-0 - goed uitgespeelde aanval
41e minuut 4-0 - een snel uitgevoerde counter na een hoekschop van ons die van de lijn gehaald werd

En zo was het rust met een 4-0 achterstand. Sommige jongens hadden wat (kleine) pijntjes en dus moesten de wissels ook vol aan de bak. In de rust de jongens wat tips gegevens voor de 2e helft. Ook aangegeven dat we niet de kop gaan laten hangen, want dan loopt het zo in de dubbele cijfers. Afgesproken om de 2e helft er gewoon weer voor te gaan met zijn allen.
De 2e helft werd er weer gestreden voor elke meter en kwamen we er heel af en toe uit. Groot pluspunt was dat we ook probeerden om te voetballen.

68e minuut 5-0 - goed uitgevoerde aanval
71e minuut 6-0 - in de verdediging werd niet goed ingegrepen
Na 80 zware minuten was de 6-0 dan ook de terechte eindstand. Ondanks dat we een maatje te klein waren, zijn we als team toch door blijven gaan en hebben we niet opgegeven. We bleven ook voetballen en elkaar aansturen. Dus ondanks de 6-0 nederlaag waren er toch ook positieve punten te benoemen waar we verder mee kunnen.

Volgende week onze 1e thuiswedstrijd, om 11.00 tegen Sprataan'20 JO16-2. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!