Wilhelminastraat 1
3281BZ
NUMANSDORP
tel. 0186-653820

Vandaag stond de wedstrijd om de runner up cup voor de Hoeksche waard bokaal op het programma. Deze wedstrijd moest gespeeld worden tegen Goz. Goz is voor ons geen onbekende we hebben er inmiddels 2 keer van verloren en 1 keer tegen gelijk gespeeld. Dus dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden wisten we va tevoren. We konden vandaag dan wel uitslapen omdat we pas om 9:30 hoefden te vertrekken. In Numansdorp aangekomen konden we gelijk door naar de kleedkamer.

Toen we aan de wedstrijdbespreking begonnen was het wel duidelijk. De mannen waren wat gespannen. Er zaten 9 strakke koppies op de bank. Dus snel door de bespreking heen en naar de warming-up misschien konden we daar de spanning er een beetje vanaf krijgen. Helaas voor ons viel dat nog niet mee. De balaannames lukte niet helemaal en het inpassen ging ook niet helemaal goed.

Voor de mannen was het goed dat de wedstrijd kon gaan beginnen. Nog even heel kort bij elkaar en dan de strijd in.

Nadat wij de aftrap hadden genomen lukte er nog niet heel veel. En Goz kon daar best snel gebruik van maken en zo kwamen ze binnen 3 minuten op 0-1. Dit was niet de start die we gehoopt hadden.

Maar onze jongens lieten het er niet bij zitten. Er kwam wat meer energie in. Echter lukte het nog niet om een grote kans te creëren. Goz lukte het ook niet echt om iets te creëren. Alle ballen gingen met veel vaart naar voren en daar hadden wij wat moeite mee. Voor ons was het goed dat er een time-out kwam.

Deze time-out hadden we even nodig. We moesten de mannen laten zien dat ze deze pot zelf in de hand hadden. Goz speelde niet top en als wij ons eigen spel zouden spelen dan moest het toch goed komen. En nog belangrijker misschien afspraken nakomen die gemaakt zijn dat zou het voor de jongens ook makkelijker maken.

De volgende 10 minuten konden beginnen. En onze mannen hadden het begrepen. We moesten iets meer energie geven en daarnaast meer proberen over te spelen dan moet het goed komen. Dit lukte ons ook veel beter maar echte kansen waren er nog niet. Goz had wel meer moeite met de energie die Strijen in de wedstrijd gooide. Helaas voor ons lukte het maar niet om de gelijkmaker tegen het net te schieten. Het was bijna rust en wat zou het dan lekker zijn als je toch met 1-1 de rust in kon gaan. Gelukkig kregen we een vrije trap mee en deze schoor Braz netjes over de keeper heen zodoende stond de verdiende 1-1 op het scorebord. De in grote getalen opgekomen supporters uit Strijen waren volgens mij in Klaaswaal te horen. Gelijk na dit doelpunt was het rust.

In de rust werd er vooral veel gedronken.  Het was zo warm dat de jongens het wel nodig hadden.

We stelden ze in de rust de vraag zijn jullie tevreden en dat waren ze op dat moment niet.

Er waren nog steeds punten wat we beter konden doen. Maar we gaven de mannen ook zeker mee als we veel druk blijven zetten en blijven overspelen we een goede kans zouden maken om deze wedstrijd te winnen.

Toen de tweede helft startte leek het eigenlijk wel de start van de eerste helft. We begonnen niet scherp genoeg en al snel kon Goz de 1-2 binnenschieten. Dit was wel een kleine domper. Echter lieten onze jongens de koppies niet hangen en schakelden er nog een tandje bij. Best knap dat de jongens dit op konden brengen aangezien het al heel warm was op en rond het veld.

Stukje bij beetje kwamen we steeds dichter bij het doel van Goz. Tygo kreeg een grote kans maar schoot die op de baal. Gelukkig was Tygo wakker en pikte de rebound op. Gelijk schoot hij weer op de goal maar kwam precies op dezelfde plek op de paal. Wederom kreeg Tygo de bal en het derde schot verdween gelukkig wel achter de keeper en kwamen we op 2-2. Op dit moment wist ik het vandaag moet het gaan lukken. Maarja we moeten nog 10 minuten dus er kan nog van alles gebeuren.

De time-out die volgde was een mooie. Strakke blije koppies. Er werd zo hard gewerkt dat er wel even water gedronken moest worden. En de jongens hadden het ook gemerkt als we nu doorgaan dan moeten we kunnen winnen. Maar nogmaals het moet wel gebeuren.

Eindelijk konden de laatste 10 minuten beginnen. In deze 10 minuten werd het al snel duidelijk. Strijen zwaar de overhand en Goz kwam er niet meer uit. Ze wisten niet meer van hun eigen helft af te komen. Elke bal die Goz nam werd er gelijk druk gezet door een speler van Strijen. Braz kreeg de bal voor zijn voeten en kon zo de 3-2 binnenschieten. Op dit moment brak Goz. Ook langs de lijn werd het wat heter op dit moment. Maar we moesten nog 4 minuten spelen. Waar je een alles of niets verwacht bij Goz was het juist Strijen die met hun eigen spel door bleef gaan en Braz kon zo de verlossende 4-2 binnen schieten. Voor nu was het de wedstrijd uitspelen. De spanning steeg wel op dit moment we zijn er zo dichtbij, maar de scheids had het nog te veel naar zijn zin en liet het nog 2 minuten doorspelen. Eindelijk was het zover. Het Feest kon los barsten we hebben gewonnen.

We hebben gewoon de Runner cup gewonnen. Wat heeft dit team gestreden elk kind stuk voor stuk.

Goz heeft de 2 de helft geen kans gehad de verdediging stond als een huis. Het middenveld dat zowel verdedigend als aanvallend taken meer dan prima vervulde en onze spitsen die voorin heel de tijd druk hebben gezet op de verdedigers van Goz. Dit is een echte teamprestatie en de Beker is meer dan verdiend. Deze beker is een mooie bekroning op het seizoen waar dit team echt enorm gegroeid is.

Eventjes moesten we nog bang zijn dat de beker zou worden afgepakt. Goz had verschillende protesten ingediend. Maar helaas voor Goz konden deze allemaal de prullenbak in. Deze wedstrijd hebben we gewoon eerlijk met eigen spelers gewonnen. Dus we konden volop doorfeesten.

Ik wil bij deze de vele supporters bedanken die in grote getalen aanwezig waren om onze jongens aan te moedigen.

De jongens waren hier heel blij mee en het heeft ze zeker geholpen in de hete strijd die op het veld gestreden werd.

Nu is het seizoen echt klaar en gaan we ons klaar maken voor het nieuwe voetbaljaar.