Strijen JO8-1 door naar finale Hoeksche Waard Bokaal na winst op SSS Klaaswaal

STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag speelden we de halve finale van de hoekse waard bokaal tegen SSS Jo8-1.

Sss is een team wat in de derde klasse actief is en wij spelen in de 2 de klasse.

Je zou zeggen aan de stand verplicht om te winnen. Maar zo werkt een bekertoernooi niet.

Toernooien gelden andere regels en maken klasses niet uit. Dus we waren vandaag op ons hoede dachten we.

SSS mocht de eerste aftrap nemen en het was gelijk duidelijk wat het spel van SSS ging worden. 1 speler met een goed schot en die speler mocht van alle standen op onze goal schieten. Zelfs de achter ballen werden hard naar voren geschoten met de hoop dat hij goed zou vallen.

Helaas voor ons begonnen wij de wedstrijd ook als andere wedstrijden en kwamen we al snel met 2-0 achter.

De time out kam voor ons als geroepen. Er waren maar 2 dingen die de jongens moesten veranderen. De jongen met het schot eruit halen dus kort dekken. EN met meer plezier en durf spelen dan ga je de finale halen.

De scheids floot de wedstrijd weer op gang en het was duidelijk dat de jongens het hadden begrepen. Er kwamen geen schoten meer op onze goal en zelf creëerden we wel wat kansen.

Door hard te werken en proberen over te spelen gingen we de rust in met een 2-2 tussenstand.

In de rust nog even duidelijk maken dat ze door moesten gaan zoals de laatste 10 minuten. Kort op de jongen die vanuit alle standen de bal op goal wilde schieten en hard werken. Op die manier konden we de finale halen. De spanning was nu ook van de jongens af.

In de tweede helft speelden we met de wind mee en dat was ook aan ons spel te zien. De jongens werkten hard en er werd gewoon prima overgespeeld waar mogelijk. In de tweede helft liepen we snel uit naar 5-2 en was het verzet van SSS volledig gebroken. Onze verdediging stond als een huis en sss heeft de gehele 2 de helft geen kans meer gehad. Ons middenveld en aanval waren scherp en zodoende wonnen we deze wedstrijd verdiend.

In de finale wacht ons GOZ. Een tegenstander waar we dit seizoen nog niet van gewonnen hebben dus we weten wat ons te wachten staat. Voor nu eerst genieten van de finale plaats.