“Hart”stikke mooi! Vrijwilligers hebben “Hart voor de club”! - Voetbal Vereniging Strijen

“Hart”stikke mooi! Vrijwilligers hebben “Hart voor de club”!

“Hart”stikke mooi! Vrijwilligers hebben “Hart voor de club”!

10 oktober 2022 17:15


Vrijdagavond…….

Bij velen van ons zo’n avond om even te “banken” of de voorbije week door te nemen of de sportspullen alvast klaar te leggen of de thermostaat een graadje lager te zetten of naar een Hollandse Avond te gaan!

Maar daar moet je bij een groot aantal vrijwilligers, die een warm hart hebben voor v.v. Strijen, niet mee aankomen. Liefst 14 deelnemers hadden zich namelijk voor de reanimatiecursus aangemeld. Rond 19.15 uur werd er gestart door 2 enthousiaste docenten, Klaas & Monique, die in het echte leven zelfs een “stelletje” zijn!   (Even tussen ons: Ze zoeken nog een mooi optrekje in Strijen)


Na een inleidend praatje volgde de theorie met een uitgebreide en duidelijke uiteenzetting.Er werd daarna volop geoefend in het reanimeren van de “patiënten”! Oefenen baart kunst werd dan ook bewaarheid! Op het scherm werden de inspanningen zichtbaar gemaakt. Allerlei teams, met een (wisselende) enthousiaste coach probeerden een 100% score te behalen. En dat lukte!

Bovendien werd er uitgebreid stilgestaan bij dreigende situaties bij kinderen. Ook daarvoor zijn diverse levensreddende handelingen mogelijk. De cursisten lieten zien dat direct aan de slag gaan de enige manier is om een “ramp” te voorkomen. 

Aan het eind van deze zeer leerzame avond werden nog de diverse “handgrepen” onder de aandacht gebracht zoals de stabiele zijligging, de Heimlich greep (op een nieuwe en moderne manier) en een manier om de patiënt om te draaien. Vooral bij de oefeningen van de nieuwe Heimlich greep (het zg. Buikdrukken) vlogen de “kurken” in het rond!

Hulde aan alle deelnemers en de docenten!

Volgend jaar weer! Geef je op of wordt burgerhulpverlener. Kan levens redden.

Het bleef daarna nog een tijdje onrustig in de kantine.             

De cursisten waren:

Jaco Dorst, Gerjan Klingens,  Ronald Pijlman, Jasper van der Kellen, Anja van Drongelen, Adri van Drongelen, Corinne Rood, Robert Holleman, John Kruijthof, Michel Kruijthoff, Jaap Schelling, Marijke Schelling, Peter Jongsma en Jennifer Remeeus    

 

Let op! Let op! AED is verhuisd!

Het is u wellicht ontgaan maar het AED-toestel hangt tegenwoordig in het kleedkamer gebouw.

Na binnenkomst 1e deur links. Een aantal bordjes op het complex wijst u de weg.  

IMG_8858.jpg

7787cbce-1059-45ad-b1b8-1e48cdd0fb38.JPG

1ee86138-88bc-46e7-bd3b-9df02d79cef8.JPG
0be2afd0-4d37-46b1-bb76-d0a964a0b2bd.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!